Geschreven door Jan Kooistra

Zie ook: http://nl.linkedin.com/in/jdkooistra

Jan Kooistra heeft 5 berichten geschreven op Medialandschap.

Dit bericht is gepubliceerd op 24 November, 2009 om 17:25 en gelabeld met , , , .

Ouderwetser bestaat bijna niet: reportages van 10 duizend woorden (echt, dat is pagina na pagina na pagina) en tekeningen op de cover, geen foto’s. Je gelooft het niet, maar toch is het zo. Je zou denken dat het Amerikaanse weekblad The New Yorker snel ten grave gedragen gaat worden. Niet is minder waar, als we de hoofdredacteur mogen geloven is de oplage de afgelopen jaren gestegen. Ook onder jongeren, die niet van papier zouden houden.

Grappig dat zo’n papieren mastodont ook online iets bijzonders doet: het blad laat een bijna-vijftiger tekeningen maken op zijn iPhone. Eentje werd nieuws, omdat het eindresultaat de cover van het blad haalde. Maar pas echt mooi zijn de video’s van Jorge Colombo’s tekenwerk op zijn iPhone. Elke week een nieuwe. Zo heel ouderwets zijn ze dus ook weer niet bij de New Yorker. Het blad heeft ook een heuze iPhone App. Om cartoons te bekijken.

Reageer

Geen reacties.

Jouw reactie

Het kan soms even duren voordat je reactie zichtbaar is. Dit komt door de spam-controle. Als je geen spam-robot bent zal je reactie zo snel mogelijk zichtbaar worden.

Twitter & Facebook
Volg Medialandschap op Twitter, Facebook, E-mail of via RSS om eenvoudig op de hoogte te blijven van nieuwe berichten.

Zoek een bericht
Heb je een bericht gelezen op Medialandschap, maar kun je het niet meer vinden. Geen probleem, tik hieronder je zoekopdracht.

Credits
Het Medialandschaplogo en de stijl zijn ontworpen door Ronnieism. Berichten worden geschreven door: Alexander Kaan, Diederik van Liere, Inger Wolters, Jan Kooistra, Kasper Dado, Marco van Heerde, Wilbert Baan

Thema's waar Medialandschap over schrijft
Internet of Things, Quantified Self, Communicatie, Branded Utilities, Netwerkcultuur

Contact
Medialandschap is een collectief technici en creatieven. We schrijven over nieuwe media . Heb je tips, wil je iets delen of doorgeven, neem contact op.